Blogopmaak

Wat zijn microgroenten?

Rini Petersen

Wat zijn microgroenten, ook wel microgreens genoemd?

Inhoudsopgave:


  1. Wat Zijn Microgroenten?
  2. Voedingsrijkdom in Miniatuur
  3. Voordelen van Microgroenten
  4. Diverse Toepassingen in de Keuken
  5. Waarom Kiezen voor Microgroenten?
  6. Bestel Nu en Proef de Verschil!


Wat zijn microgroenten?

Microgroenten / Microgreens

Bij Peppy & Kokky Catering staat gezondheid centraal. We hebben microgroenten opgenomen in ons menu om onze klanten een extra dosis voedingsstoffen te bieden. Microgroenten zijn jonge plantjes die worden geoogst net nadat hun eerste bladeren zijn ontwikkeld. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en passen perfect bij onze inzet voor een gezonde levensstijl.


Bestellen
  • wat zijn microgroenten

    wat zijn microgroenten

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Voedingsrijkdom in Miniatuur: Een Diepe Duik in Nutriënten

Wat Zijn Microgroenten en Hoe Passen Ze in Onze Filosofie?

Laat je niet misleiden door hun formaat - microgroenten zijn ware voedingsbommen. Ze groeien snel en concentreren een scala aan vitaminen, mineralen en antioxidanten in hun kleine bladeren en stengels. Zo bevatten ze vaak meer voedingsstoffen per gram dan hun volwassen tegenhangers.


In onze zoektocht naar gezonde opties hebben we microgroenten ontdekt als voedzame juweeltjes. Ondanks hun kleine formaat bevatten ze een opmerkelijke concentratie voedingsstoffen. Deze miniplantjes, variërend van kruiden tot groenten, bevatten een hoge dichtheid aan vitaminen, mineralen en antioxidanten.


Bestellen

Voordelen van Microgroenten

Voordelen van Microgroenten eten:


  • Vitamine-Booster: Microgroenten zijn rijk aan vitamines zoals C, K en verschillende B-vitaminen. Deze zijn essentieel voor een sterk immuunsysteem, gezonde botten en een goede stofwisseling.


  • Wonder van Mineralen: Ze bevatten mineralen zoals ijzer, magnesium en kalium, die een rol spelen bij verschillende lichaamsfuncties, waaronder de gezondheid van het hart en de spieren.


  • Kampioen in antioxidanten: Deze kleine krachtpatsers bevatten antioxidanten die cellen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en veroudering helpen vertragen.


  • Vezelrijk en lekker: De vezels in microgroenten bevorderen een gezonde spijsvertering en kunnen bijdragen aan een verzadigd gevoel na de maaltijd.


Bestellen
  • wat zijn microgroenten

    wat zijn microgroenten

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Diverse Toepassingen in de Keuken

Van salades tot sandwiches en van soepen tot smoothies, microgroenten voegen een knapperige textuur en intense smaak toe aan een breed scala aan gerechten. Hun kleurrijke en levendige verschijning maakt ze ook tot een visueel aantrekkelijke garnering.


Wij kiezen er uiteraard voor om onze organische microgroenten in onze sandwiches te verwikkelen. En het leukste is. Je mag geheel gratis deze groenten toe laten voegen.


Bekijk hele menu

Waarom Kiezen voor Microgroenten?

Waarom Kiezen voor Microgroenten op je heerlijke lunch?


  • Compacte Voedzaamheid: Als je wilt genieten van een hoge dosis voedingsstoffen zonder grote hoeveelheden te eten, zijn microgroenten de ideale keuze.


  • Variëteit in Smaak en Textuur: Elke soort microgroente heeft zijn eigen unieke smaakprofiel en textuur, waardoor je eindeloos kunt experimenteren in de keuken.


  • Duurzaamheid: Microgroenten kunnen in kleine ruimtes worden gekweekt, wat ze een duurzaam alternatief maakt voor traditionele tuinbouw. Geheel zonder pesticide en alleen met water.


  • Directe Toegang tot Voeding: Het kweken van onze eigen microgroenten geeft je directe toegang tot verse en voedzame voeding en je krijgt het helemaal gratis van ons.


Bestellen
  • wat zijn microgroenten

    wat zijn microgroenten

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bestel Nu en Proef de Verschil!

Ben je klaar om microgroenten aan je dieet toe te voegen? Bestel vandaag nog en ervaar zelf de smaakexplosie en voedingsboost die deze kleine plantjes te bieden hebben. Ontdek nieuwe culinaire avonturen en maak van elke maaltijd een gezonde en heerlijke ervaring! Onze microgroenten zijn de ultieme voedzame delicatesse. Hun compacte formaat verbergt een wereld van voedingsrijkdom en culinaire mogelijkheden. Voeg ze toe aan je gerechten en geniet van hun explosie aan smaak en gezondheid!


Menu

De Voordelen van Broccoli en Radijs Microgreens: Waarom Ze Zo Goed Zijn

Microgreens van broccoli en radijs behoren tot de topkeuzes als het gaat om voedzaamheid en smaak. Deze kleine, maar krachtige plantjes zitten boordevol essentiële voedingsstoffen en bieden een scala aan gezondheidsvoordelen. Bij Peppy & Kokky Catering Den Haag & Catering in Scheveningen hebben we bewust gekozen voor deze twee microgroenten vanwege hun ongelooflijke voedingswaarde en veelzijdigheid in de keuken.


Waarom Broccoli Microgreens?

Broccoli microgreens zijn een ware voedingskrachtpatser. Ze bevatten een hoge concentratie van:


  • Vitamine C: Ondersteunt het immuunsysteem en bevordert een gezonde huid.
  • Vitamine K: Belangrijk voor de bloedstolling en botgezondheid.
  • Vitamine A: Goed voor de ogen en de huid.
  • Vitamine B-complex: Inclusief B-vitaminen zoals B1, B2, B3, en B6, die een rol spelen in metabolisme en energieproductie.
  • Calcium: Voor sterke botten en tanden.
  • IJzer: Helpt bij het transport van zuurstof in het lichaam.


Broccoli microgroenten zijn ook rijk aan antioxidanten, die celbescherming bieden tegen schadelijke vrije radicalen.


Waarom Radijs Microgreens?


Radijs microgroenten bieden een explosie van smaak en voedingsstoffen. Ze zijn een uitstekende bron van:


  • Vitamine C: Ondersteunt het immuunsysteem en helpt bij de collageenproductie.
  • Vitamine K: Belangrijk voor botgezondheid en bloedstolling.
  • Vitamine E: Een krachtige antioxidant die celbescherming biedt.
  • Foliumzuur (Vitamine B9): Essentieel voor celgroei en -reproductie, vooral belangrijk tijdens zwangerschap.
  • Kalium: Regelt de vochtbalans en bloeddruk.


Radijs microgroenten voegen niet alleen een pittige smaak toe aan gerechten, maar ook een flinke dosis voedingswaarde


Waarom wij deze 2 microgroenten kiezen:


  • Optimale Voedingen: Broccoli en radijs microgreens bevatten een indrukwekkende hoeveelheid vitaminen, mineralen en antioxidanten die bijdragen aan een gezonde levensstijl.


  • Smaakvolle Variaties: Deze microgreens voegen niet alleen voedingswaarde toe, maar ook een heerlijke smaak en textuur aan onze gerechten.


  • Gezondheid zetten wij altijd voorop: Bij Peppy & Kokky Catering geloven we in het bieden van gezonde en smakelijke opties. Broccoli en radijs microgreens passen perfect in deze filosofie.


  • Culinaire avonturen: Onze chefs experimenteren graag met deze microgreens om nieuwe smaakcombinaties en visuele aantrekkingskracht te creëren in onze gerechten.


  • Toegankelijke voedingen: Door te kiezen voor deze microgreens maken we het gemakkelijk voor onze klanten om van de voordelen van deze voedzame delicatessen te genieten.


Menu

Delen

Share by: